Nieuws

4 redenen om je huid goed te reinigen

Waarom is reinigen van de huid zo belangrijk?

Laatst had ik een workshop georganiseerd voor 4 leuke meiden die wel wat wilde weten over huidverzorging. Een aantal van hun reinigde nooit hun huid, eh ja, met water (of met shampoo), gewoon onder de douche. Zo heb ik nog wel meer dames die eigenlijk het niet zo nodig vonden voordat ze bij mij in de praktijk kwamen. Maar lady’s en ook mannen, het is zooo belangrijk om je huid te reinigen, Jaja, wel 2x per dag.

Maar waarom? Ik gebruik toch nooit foundation ofzo?!!

Reinigen van je huid is dus de eerste en een hele belangrijke stap binnen het ‘hannah systeem”. Zonder goede reiniging geen gezonde huid en geen huidverbetering, maar een huid met onzuiverheden zoals mee-eters, puistjes en verstoppingen en vaak ook een doffe huid. Omdat de reiniging zo belangrijk is maar veel te vaak onderschat wordt, geef ik jou 4 de belangrijkste redenen waarom, hoe en waarmee je je huid reinigt.

1. Je dure beauty producten doen niet veel op een niet gereinigde huid.

Je dure crème en evt. serum wordt niet opgenomen door een huid die vuil is. Reinig daarom 2x per dag goed je toet, vergeet ook niet je hals en decolleté. je wilt toch niet dat deze vuil blijven en sneller verouderen dan je gezicht? Dus…2x per dag je toet, hals en decolleté goed reinigen.

2. Je huid komt de hele dag in aanraking met afvalstoffen uit de lucht.

Bij het reinigen van je gezicht in de avond verwijder je niet alleen je eventuele make-up maar ook het vuil waarmee je gedurende de hele dag mee in aanraking bent geweest. Denk aan alle vrije radicalen in de lucht. Dit zijn stofjes van uitlaatgassen, verwarming, straling van apparatuur en bacteriën, welke allemaal huidvervuiling, een droge huid en huidveroudering veroorzaken. Dit wil je toch niet? Dus daarom is het zo belangrijk om zeker ‘s avonds je huid goed te reinigen.

3. Je huid is gebouwd om zich tijdens de nacht te herstellen.

Slapen is ontgiften, uitscheiding, regeneratie/herstel en opbouw! Omdat je huid juist ‘s nachts werkt als jij slaapt neemt hij de meeste werkstoffen op van je serum en creme. Dit kan alleen wanneer je je verzorging aanbrengt op een goed gereinigde huid, dus ook als je geen make-up draagt.

4. Het kost echt niet veel tijd.

Als je in de avond niet meer de deur uit hoeft dan kun je gewoon al lekker vroeg je huid reinigen en verzorgen. Dus geen excuus dat je na het op bed leggen van de kids of na het doen van weet ik veel wat, geen puf meer hebt hiervoor, of dat je wanneer je naar bed gaat, je ook echt meteen je bed in wilt. Je kunt het doen zodra je thuis komt van je werk of na het eten. Echt zo gedaan! Zorg dat het gewoon in je systeem komt. Net als tandenpoetsen. En laten we eerlijk zijn. Het voelt gewoon heerlijk fris als je je huid hebt gereinigd en je je crème hebt aangebracht.

Wel is het belangrijk dat je een niet schuimend product gebruikt zoalsde hannah Cleansing Milk of Cleansing Oil; twee bijzondere, uiterst milde, hydrofiele reinigingsproducten, waarmee je de huid in alle zachtheid kan wassen en optimaal kan ontdoen van make-up, teveel talg en onzuiverheden.

Hydro wat? Hydrofiel!!!

Hydrofiel reinigen betekent dat de producten die je daarbij gebruikt met water vermengbaar zijn, zonder te schuimen. Hiermee wordt de huid diepgaand gereinigd op een heel milde en effectieve wijze zonder uit te drogen! Hierdoor blijft de natuurlijke huidbarrière intact en voelt de huid na het reinigen zacht en fris. Gewoon heel simpel. Je gezicht wassen zoals oma dat vroeger deed!

En als je je helemaal wilt uitsloven…

Maak dan gebruik van een warm microwave kompres (een gastendoekje dat je even 30 seconden in de magnetron opwarmt) tijdens het afnemen van de reinigingsproducten krijgt je huid een optimale dieptereiniging en een vochtboost! In de praktijk werk ik altijd op deze manier, bij het verwijderen van de reiniging, peeling en maskers. Doordat het vochtige kompres in de magnetron wordt verwarmd verhoog je ook weer de doorbloeding. Zo hé, 2 vliegen in een klap! Je huid zal je dankbaar zijn:-)

0