Nieuws

After Summer Treatment

De vakantie zit er weer op, vier heerlijke weken gehad in Amerika met mijn allerliefsten en omdat er uit de koffer wordt geleefd moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat ik dus zeer slecht voor mijn huidje gezorgd heb. Naast ehhh oeps, 1x reinigen per dag, smeerde ik wel trouw mijn Juviprotect op om mij te beschermen voor schadelijke zonnestralen maar daar was dan ook alles mee gezegd. Tja, dan kom je thuis en dan zie je toch echt wel hoe verwaarloosd je huid is.

Tijd voor actie dus!

Ik besloot dat ik mijn huid even uit de vakantie modus moest halen met een zogenaamde “after summer treatment”. Zo’n heerlijk tut moment wat iedere vrouw zich zelf moet gunnen EN wat een boost is voor de huid.

Jouw eigen thuisbehandeling

Allereerst begin ik natuurlijk met het allerbelangrijkste, namelijk de reiniging. Reinigen is van essentieel belang omdat je daarmee al het dagelijkse vuil, zweet, en make-up van je gezicht haalt waardoor de werkstoffen uit de crème beter kan worden opgenomen. Ook in de ochtend is het heel belangrijk om dit te doen en niet alleen maar met water. Tijdens je slaap verlies je veel afvalstoffen via de huid en alleen met water haal je dit er niet goed af. Je poetst tenslotte ook in de ochtend en avond je tanden.

Nadat ik mijn huidje gereinigd hebt en een paar keer lekker met een microwave kompres (gewoon een nat gastendoekje die je 30 sec in de magnetron doet en al dampend op je toet doet) gestimuleerd hebt om de doorbloeding goed op gang te brengen, neem ik een flinke klodder Enzymatic Skin Peeling die ik ruim op mijn toet smeer. Het is nu al een feestje want ik voel hem al goed “prikkelen”. Gelukkig, want dit betekend dat mijn hoornlaag nog niet olifantendik is geworden door de zon.

Onze huid heeft een geweldige natuurlijke bescherming. Om te voorkomen dat de zon dieper in de huid schade kan veroorzaken, verdikt de huid zich. Dat is ook de reden dat de glycolics (fruitzuren) vanaf het voorjaar niet meer worden toegepast want we hebben respect voor de huid en willen dit natuurlijke beschermingsmechanisme niet beïnvloeden. De hoornlaag (dit is buitenste laag van de huid) is als het ware te vergelijken met dakpannen. De huidcellen in deze laag zijn door hoornbrugjes met elkaar verbonden. De hannah Enzymatic Skin Peeling lost de hoornbrugjes op, waarmee de cellen onderling met elkaar verbonden zijn en met een heerlijk warm stomende microwave kompres haal ik de peeling en mijn dode huidcellen, van mijn gezicht en het voelt nu al heerlijk, tintelend en fris aan.

Nog even geen fruitzuren al is het verleidelijk, maar dit alleen al geeft een mooi resultaat. Om nog meer te stimuleren breng ik de Cell Active aan, dit is een doorbloedingscrème en ga lekker door met de microwave kompres doeken zodat ik mijn huid optimaal doorbloed en bevochtig. En ik geniet er van, ik voel mijn huid uit haar luie vakantiestoel opstaan en begint te tintelen en te prikkelen. Doordat ik de doorbloeding zo goed op gang breng zorg ik voor meer zuurstof in mijn huid. Zuurstof is voor ons van levensbelang maar dat geldt net zo goed voor de huid. Tevens zorg ik, door de verhoogde doorbloeding, dat de werkstoffen in mijn producten beter worden opgenomen. Je huid slurpt als het ware alles naar binnen. Na de laatste doek spray ik met de Sparkling Spray o.a. met aloë vera, om nog meer te hydrateren. De eerste behoefte van de huid is vocht. Om dit als eerste aan te brengen door middel van de Vitamine Complex of Sparkling Spray zorg je dat de crème die je erna aanbrengt beter wordt opgenomen, en je hebt daardoor minder crème nodig. Voor nog meer zuurstof (je kan er niet genoeg van krijgen) smeer ik de Oxys Genes op. Deze crème zorgt voor zuurstof ontwikkeling in de huid. Vervolgens breng ik de Skin Conditioner aan. Na zo’n zomervakantie kan mijn huid wel een extra hydraterende en conditionerende boost gebruiken, want door zon, warmte, transparantie, airco en water heeft mijn huid te maken met een vocht- en vetverlies. Deze conditioner masseer ik stevig met bindweefselgrepen mijn huid in. Een mooie rode egale kleur komt te voorschijn. Bye bye vochtarme, ruwe en vale huid. Welkom zacht, gevoed, gehydrateerd babyhuidje. Heerlijk! En zo makkelijk. Iedereen kan het! Dit staat deze week even voor iedere dag op het programma zodat mijn huid, net als ik weer volop aan het werk kan!

Zelf ook zo’n After Summer Treatment ervaren?

Wil je ook zo’n “After Summer Treatment” ervaren in de salon of eventueel adviezen over hoe je je huid zelf thuis kan behandelen en met welke producten je dat kunt doen, neem dan contact met mij op zodat ik je persoonlijk advies op maat kan geven.

0